‘Yılın Kütüphane Dostu’ Ödülü Heybeliada’nın!

51. Kütüphane Haftası’nda Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Girişimi’ne YILIN KÜTÜPHANE DOSTU ödülü verildi.

30 Mart 2015’te Cemal Reşit Rey Konser Salonundaki töreninin açılış konuşmasını İl Kültür Turizm Müdürü Vekili Sayın Nedret Apaydın yaptı. Ardından İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Öğrencisi Türkan Çolak’ın yaptığı konuşma ise oldukça etkileyiciydi. TKD İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Özyürek, TKD Genel Başkan’ı Ali Fuat Kartal, İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Canatar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in kütüphanecilik üzerine yaptığı konuşmaların ardından Yılın Kütüphane Dostu Ödülleri Kadıköy Belediyesi ile Heybeliada Kütüphane Girişimi’ne verildi.

Sabahın ilk motoruyla yola dökülen Heybeliadalılar sahneye de kalabalık çıktı. Ödülümüz Muhtarımız Hüseyin Yay’a takdim edilirken, Kolaylaştırıcımız Serenad Demirhan mikrofona geçip ‘Bu ödülü bugün buraya gelemeyen tüm Heybeliadalılar ve henüz doğmamış çocuklarımız ve torunlarımız adına alıyoruz’ dedi.Yılın Kütüphane Dostu ödülü kütüphanemiz açıldıktan sonra iade edilmek üzere Muhtarlık binasında sergileniyor.Emeği geçen herkese teşekkürler.