Nejat Gülen’in 90. yaşını kutladık!

Heybeliada yazarı, ada sevdalısı Nejat Gülen’in 90. yaşını 26 Ağustos Cumartesi günü İnönü Müzesi bahçesinde, geniş bir katılımla kutladık.

Sevgili Yiğit Bener’in Nejat Bey’in kitaplarından alıntılar üzerinden soru-cevap şeklinde gerçekleştirdiği söyleşi, bizleri bir zaman yolculuğuna çıkardı; geçmişten bugüne mekânlarıyla, doğasıyla, insanlarıyla bir ada panaroması çizdi adeta. Birbirlerini çok yakından tanıyan bu iki yazar, iki dost yaptıkları esprilerle, güleryüzleriyle adalılara muhteşem bir gün yaşattılar.

Adalıların, Adalı Yayınları tarafından okurla buluşturulan Nejat Gülen kitaplarına ilgisi büyüktü, geleceğe ilişkin umut oldu hepimize…

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği olarak konuklarımızı elimizden geldiğince, her zamanki gibi imece ve gönüllü emekle ağırlamaya çalıştık. Çağrımızı kabul ettiği için Nejat Gülen’e, söyleşiyi yapan Yiğit Bener’e, desteklerinden dolayı Adalar Vakfı’na, İnönü Vakfı’na, zaman ayırıp etkinliğe katılanlara bin teşekkür!

Ayşe Sarısayın